Vespa Primavera

Deze 50cc scooter is een favoriet in Amsterdam. Voor de prijs van 399 pond betaal je niet voor de motorinhoud of het luxe comfort: je betaalt voor stijl. Vespa is een klassieker, en dat zegt genoeg. De belangrijkste beslissing bij het uitzoeken van een Vespa Primavera is de kleur, niet de opslagcapaciteit; bij deze kleine Italiaanse scooter gaat het om stijl en statement in plaats van om paardenkracht.

Tegelijkertijd is zijn 50cc motor meer dan genoeg om door de stad te rijden, door het verkeer te wurmen, en op tijd op het werk te komen. De Vespa Primavera, die al sinds 1946 meegaat, is milieuvriendelijk en zuinig met een brandstofverbruik van 85 mijl per gallon. Als u op zoek bent naar plezier en klasse gecombineerd, zoek dan niet verder – de Primavera is perfect voor u.

Aprilia SR50R

Hou je van race referenties? Aprilia SR 50 R, in tegenstelling tot de dromerige Primavera, is een Italiaanse scooter dat is alles over de race-erfgoed. Met agressieve carrosserie en decals, de SR 50 R heeft een sportievere, meer dynamische look. Met een nieuwprijs van £2,699, is de Aprilia SR 50 R betaalbaarder dan de iconische Vespa, en hij heeft een beetje een punch. De 50 cc tweetaktmotor is in staat om snel te accelereren en het stadsverkeer bij te houden, waardoor deze kleine scooter een geweldige motor is voor forenzen en bezorgers.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-driewielers/

Peugeot Kisbee 50

Als het gaat om de meest populaire scooters in Amsterdam in de 50 cc categorie, staat de Peugeot Kisbee 50 vaak bovenaan de best verkopende lijsten. Met een nieuwprijs van 1749 pond is het geen wonder dat de Kisbee zo goed verkoopt. Deze scooter is een van de meest functionele kleine bromfietsen die er zijn: compact en licht, het heeft nog steeds veel opslagruimte, comfortabele vlakke vloer, passagier handgrepen, en ruimte onder het stuur voor extra tassen of die scooter koffie bekerhouder die je hebt eyeballing op eBay. Met zijn 50cc motor is de Kisbee in staat en bereid om de strijd aan te gaan met zowel stadsverkeer als kleinere binnenwegen. Omdat hij zoveel bergruimte en een vlakke vloer heeft, kan hij ook dienen als lastdier voor je boodschappen na het werk. De Peugeot Kisbee 50 is een echte allrounder voor stadsbewoners.

Yamaha Aerox 50

Yamaha weet wat het doet als het op scooters aankomt. De Aerox 50, nog zo’n juweeltje van de Japanse fabrikant, is een fantastische kleine fiets om mee door de stad te rijden. Hij heeft een unieke, sportieve look en is verrassend high-spec voor een kleine scooter. De 50cc-motor levert uitstekende prestaties en is zuinig met brandstof, terwijl de aluminium wielen en betere vering voor een soepelere rit zorgen. De Yamaha Aerox 50 heeft minder opbergruimte onder het zadel dan de Kisbee, maar het is genoeg voor een valhelm of een tas.

De Aerox kost gloednieuw £2.874, waarmee hij in de meer betaalbare scootercategorie valt.

Budgetfietsen

Als je op zoek bent naar een budget scooter in plaats van de luxe motoren zoals de Yamaha X-Max of de elegante runarounds zoals de Vespa Primavera, kun je overwegen om een Taiwanese of Chinese gemaakte fiets te kopen. Toegegeven, Chinese motorfietsen en scooters kunnen nog steeds controverse en scepsis opwekken bij veteraan motorrijders, maar de markt is snel aan het veranderen. Merknamen als Kymco en Lexmoto vinden hun weg naar de mainstream, dus als je je allereerste scooter koopt en het budget is krap, zijn deze motoren misschien een goede keuze voor jou. De Kymco Agility 50 scooter kost bijvoorbeeld 1499 pond nieuw, bijna duizend pond minder dan zijn Italiaanse of Japanse tegenhangers.

Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-scooter/

Chinese scooters

Bij het kiezen van een scooter, het draait allemaal om dat perfecte kruispunt tussen comfort, economie, betrouwbaarheid en vermogen. Dat ideale punt is voor iedereen anders, dus als je verschillende merken en modellen overweegt, denk dan eerst in prioriteiten. Wat is voor u het belangrijkst? De snelheid, de stijl, het comfort? Denk na over deze categorieën, en kijk dan welke scooter het beste bij jouw prioriteiten past. Wees vooral realistisch en begin niet met een 560cc scooter als je een beginnende rijder bent. Kies iets dat licht, gemakkelijk te besturen en goedkoop in onderhoud is – je kunt later altijd nog upgraden.

Wat is jouw favoriete scooter in Amsterdam, en wat vind je er het leukst aan? Laat het ons weten in de reacties hieronder!