Renault 25 club

Zo voorkom je pech met de auto

Geplaatst op

Iedereen met een auto heeft het vast al weleens meegemaakt, en zo niet dan zal het ooit nog wel gebeuren: pech met de auto. Hoewel het nooit een goed moment hiervoor is, zul je net zien dat het gebeurd wanneer je onderweg bent naar iets belangrijks. Zoals het woord al aangeeft, kan je er vaak niet veel aan doen en is het een kwestie van pure pech. Echter zijn er alsnog een aantal dingen die de kans op pech kunnen verkleinen. In deze blog leggen we je hier meer over uit.

De meest voorkomende oorzaken van pech met de auto

Om beter inzicht te krijgen over hoe je de kans op pech met de auto kan verkleinen, hebben we hieronder een lijstje opgesteld met de meest voorkomende oorzaken van pech met de auto. 

  • Lekke band
  • Kapotte dynamo 
  • Lege accu 
  • Sleutel in de auto laten zitten
  • Verkeerde / geen brandstof 
  • Kapotte lamp
  • Gebroken distributieriem 
  • Technische storing
  • Gebroken koppelingskabel 

Het voorkomen van autopech 

Een aantal van de bovengenoemde pech problemen zijn makkelijk te voorkomen en op te lossen. Daarom hebben we hieronder een aantal pech problemen met oplossingen uitgelicht. Een algemene tip is om altijd wat extra auto-onderdelen op voorraad te hebben. Mocht je dan eens met pech vast komen te staan, dan kan dit snel opgelost worden. Kijk bijvoorbeeld eens naar het brede aanbod auto onderdelen van Bogijn.

Lekke band

Een lekke band is een van de meest voorkomende redenen voor autopech. Hoewel dit natuurlijk op elk moment onverwachts kan gebeuren, kan je de kans enigszins verkleinen door regelmatig je banden te controleren en de luchtdruk te meten. Daarnaast is het belangrijk om altijd een reserveband in je auto te hebben. Mocht je dan toch een lekke band krijgen, dan kan je deze gemakkelijk zelf (laten) vervangen. 

Lege accu 

De accu wordt ook wel de batterij van de auto genoemd. Het is een belangrijk onderdeel omdat het ervoor zorgt dat de auto kan starten en dat de lampen kunnen branden. Een veel voorkomende oorzaak van een lege accu is het aan laten staan van de autolampen wanneer dit niet nodig is. Controleer daarom regelmatig de accu en neem voor de zekerheid altijd startkabels mee. Mocht je accu dan toch per ongeluk leeg raken, kan je de auto gemakkelijk weer opstarten. 

Verkeerde / geen brandstof

Dit is een van de meest simpele autopech problemen om te voorkomen, want vaak is de oorzaak onoplettendheid. Om te voorkomen dat je zonder brandstof raakt, is het belangrijk om altijd zo snel mogelijk te gaan tanken wanneer je ziet dat je benzine bijna op is. Het is vaak beter om vroeg te tanken dan te riskeren om het zo lang mogelijk vol te houden! Daarnaast kan het iedereen weleens overkomen dat ze per ongeluk de verkeerde brandstof tanken. Dit is echter een gevaarlijk ongelukje en het is heel belangrijk dat je de motor niet start en zo snel mogelijk hulp inschakelt. Mocht je een beginnende rijder zijn en af en toe nog twijfelen wat nou de juiste benzine is, dan kan je voor de zekerheid een papiertje in je auto hangen om te zorgen dat het niet mis gaat.

Gerelateerde berichten

Hoe kiest u de juiste scooterverzekering

Als fervent scootergebruiker wilt u natuurlijk zorgeloos de weg op kunnen gaan. Een goedkope scooterverzekering is daarbij essentieel. Met het grote...

Lees meer

Bola velgenset: een stijlvolle upgrade voor elke auto

Wanneer het aankomt op het personaliseren van je auto, spelen velgen een cruciale rol. Ze zijn niet alleen essentieel voor de veiligheid en...

Lees meer

Over ons

Fan van Renault? Lees dan de teksten op onze site. We informeren je graag over de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ renault25club.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden