Renault 25 club

Wat moet je doen bij ruitschade?

Geplaatst op

Het kan iedereen overkomen: autoruitschade. Het is vaak al gebeurd voordat je het weet en vaak kan je er zelf ook niet zoveel aan doen. Van een klein sterretje door een opspattend steentje of een grote barst door een groot temperatuurverschil, het kan allemaal. Maar wat moet je nu eigenlijk doen als je autoruitschade hebt? Moet je meteen naar de garage rijden of kun je er prima nog een aantal dagen mee rond rijden?

Oorzaken van ruitschade

Voordat we je vertellen wat je moet doen bij autoruitschade is het wel handig om te vertellen hoe het nu eigenlijk ontstaat. Het kan bij iedereen gebeuren, maar toch komt het in bepaalde situaties net iets vaker voor. Als je bijvoorbeeld achter een vrachtwagen op de snelweg rijdt, kan er zomaar een steentje van de vrachtwagen vallen en op jouw autoruit terecht komen. Ook bij wegwerkzaamheden liggen er vaak steentjes op de weg. Zorg ervoor dat je extra goed oppast in deze situaties.

Autoschade herstellen

Als je een sterretje in de voorruit hebt, kun je het beste zo snel mogelijk naar een schadeherstelbedrijf rijden. Een sterretje kan namelijk heel snel uitgroeien tot een grote scheur. Een klein sterretje kan vaak nog gerepareerd worden, maar een scheur niet. Autoruitschade herstellen kan bij allerlei bedrijven, maar check van tevoren wel even je autoverzekering. Vaak wordt jouw autoschade gedekt, maar dan alleen bij specifieke bedrijven. Dus kijk hier eerst wel even naar, dit kan je heel wat geld besparen.

Autoruit vervangen

Is de barst in de voorruit groter dan een 2 euro muntstuk geworden? Dan is de kans groot dat je de autoruit moet laten vervangen. Nu denk je misschien; hoe lang gaat dit duren? Een professioneel schadeherstelbedrijf zal ervoor zorgen dat jouw auto in no-time weer gemaakt is. Deze bedrijven gebruiken uitsluitend ruiten die autofabrikanten zelf ook gebruiken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de kwaliteit van de ruit.

Gerelateerde berichten

Populairste scooter modellen in de Nederlandse steden

Vespa Primavera Deze 50cc scooter is een favoriet in Amsterdam. Voor de prijs van 399 pond betaal je niet voor de motorinhoud of het luxe comfort: je...

Lees meer

Over ons

Fan van Renault? Lees dan de teksten op onze site. We informeren je graag over de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ renault25club.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden