Renault 25 club

Wanneer is het tijd voor auto onderhoud?

Geplaatst op

Als je dagelijks een behoorlijk aantal kilometers aflegt met de auto, is het verstandig om het voertuig goed te laten onderhouden. Zo weet je dat je auto helemaal in orde is en voorkom je de kans dat je met pech langs de weg komt te staan. Natuurlijk heb je de verplichte APK om de vier of twee jaar, maar er zijn ook een aantal andere momenten waarop het verstandig is om je auto naar de garage te brengen voor een check.

Zonder pech op vakantie

Ga je dit jaar met de auto op vakantie? Zorg dan dat je in ieder geval een week van tevoren een afspraak maakt bij de garage voor een check. Zeker als je auto voor een flink aantal kilometers ook nog een caravan mee moet trekken. De specialisten geven je auto een kleine onderhoudsbeurt, zodat je veilig op vakantie kunt. Zorg ook dat je van tevoren de juiste verzekeringen hebt afgesloten voor ongevallen in het buitenland. Heb je tijdens je reis schade opgelopen aan de caravan of camper, zoals een lekkage? Dan is het ook mogelijk om deze in de garage te laten herstellen door de vakmannen.

Klaar voor verkoop

Overweeg jij om je huidige auto te verkopen? Dan is het verstandig om het voertuig eerst even te laten checken bij de garage. Het is even een investering, maar kan uiteindelijk voor jou een aantal grote voordelen hebben. Een auto die prima werkt en verder niets mankeert levert je veel meer geld op. Daarnaast wil je na de verkoop niet dat de koper alsnog bij je terugkomt met allemaal klachten over de auto.

autocheck

Wat kan ik zelf doen op het gebied van onderhoud?

Tussen de APK’s zit een vrij lange periode. Daarom is het verstandig dat je tussendoor ook goed voor je auto blijft zorgen, zeker als je er elke dag gebruik van maakt. Controleer regelmatig de bandenspanning, het oliepeil en de koelvloeistof en of je ruitenwissers nog naar behoren werken. Twijfel je tussendoor of je auto nog wel naar behoren werkt? Dan is auto onderhoud tussendoor ook altijd mogelijk in de vorm van een kleine onderhoudsbeurt. Vraag de specialisten naar de kosten, dit is namelijk verschillend per auto.

Terug naar het autoblog overzicht.

Gerelateerde berichten

Populairste scooter modellen in de Nederlandse steden

Vespa Primavera Deze 50cc scooter is een favoriet in Amsterdam. Voor de prijs van 399 pond betaal je niet voor de motorinhoud of het luxe comfort: je...

Lees meer

Over ons

Fan van Renault? Lees dan de teksten op onze site. We informeren je graag over de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ renault25club.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden