Renault 25 club

Waarvoor gebruik je Cyclon wax lube?

Geplaatst op

Op het moment dat je plannen hebt om je fiets eens goed schoon te maken en je hebt hiervoor een droog smeermiddel nodig dan kan je kiezen voor Cyclon wax lube. Dit is ideaal als je eenvoudig en gemakkelijk je fiets wilt schoonmaken. Het is bestendig tegen de meest wisselende weersomstandigheden. Naast Cyclon wax lube heb je uiteraard nog andere spullen nodig om je fiets schoon te maken zoals een goede poetsdoek. Voor de zekerheid kun je uiteraard ook altijd een noodgevallen pakket aanschaffen zoals een bandenreparatie spray of set. Als je fiets last heeft van roest dan kan je ook een roestverwijderaar gebruiken naast het gebruik van Cyclon wax lube.

Je ketting makkelijk smeren met Cyclon wax lube

Als je de ketting van je fiets goed wilt schoonmaken dan moet je deze eerst goed ontvetten. Cyclon Bionet is hier een geschikt product voor. Vervolgens breng je Cyclon wax lube aan met verschillende druppels en laat je het dertig minuten intrekken. Je ziet hierna de witte vloeistof erin trekken en de witte kleur zal volledig verdwijnen. Dit doe je twee keer nadat je de ketting hebt ontvet. Op het moment dat je de ketting hebt behandeld met Cyclon wax lube dan kan je daarna regelmatig bijsmeren om te zorgen dat je ketting in een goede conditie blijft. Ook is het handig om deze regelmatig te reinigen. Er zijn van dit merk verschillende formaten verkrijgbaar. Als je besluit om Cyclon wax lube te kopen dan is het kopen van een groter formaat vaak voordeliger. Het is een droog smeermiddel dat een basis heeft van parafine en P.T.F.E. Het heeft een vuilafstotende werking en blijft erg lang doorsmeren. Ook kan het goed tegen vocht en regen.

Het schoonmaken van je fiets

Als je je fiets in een goede conditie wilt houden voor een langere levensduur dan is het verstandig om regelmatig je fiets en de verschillende onderdelen te reinigen. Je kan hiervoor afwasmiddel gebruiken, maar voor vette onderdelen zijn speciale schoonmaakmiddelen toch een betere optie. Vuil hecht zich vaak op allerlei plekken aan je fiets en ook op veel plekken die ontoegankelijk zijn. Dit krijg je niet goed schoon met een spons en sop. Als je hardnekkig vuil wilt verwijderen dan zijn hier genoeg schoonmaakmiddelen voor in de handel. Voor de ketting kan je gebruik maken van Cyclon schoonmaakmiddelen en Cyclon wax lube voor het smeren zoals hierboven al even genoemd. Het fijne hieraan is dat je de ketting niet hoeft te demonteren. Andere schoonmaakmiddelen voor je fiets waar je aan kunt denken zijn borstels, poetsolie, poetsdoeken, schoonmaaksets, smeermiddelen en mobiele drukreinigers.

Waar kan je schoonmaakmiddelen voor je fiets kopen?

Je kan hiervoor het beste terecht op het internet. Er zijn vele webshops die schoonmaakmiddelen voor het reinigen van je fiets aanbieden. Hier kan je op je gemakje een keuze maken uit de juiste producten die je nodig hebt voor je schoonmaakklus. Tevens kan je altijd advies vragen door een belletje te plegen of een mailtje te versturen.

Koop het nu bij Olie en Smeermiddelen!

Gerelateerde berichten

Populairste scooter modellen in de Nederlandse steden

Vespa Primavera Deze 50cc scooter is een favoriet in Amsterdam. Voor de prijs van 399 pond betaal je niet voor de motorinhoud of het luxe comfort: je...

Lees meer

Over ons

Fan van Renault? Lees dan de teksten op onze site. We informeren je graag over de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ renault25club.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden