Renault 25 club

Je autoruit blinderen, verstandig of niet?

Geplaatst op

Wil jij je autoruit blinderen? Dit hoeft zeker geen slecht idee te zijn. Auto’s met geblindeerde ruiten zijn in Nederland minder gebruikelijk dan in landen als de Verenigde Staten. In Nederland moet je namelijk aan bepaalde regels voldoen als je de autoruit laat blinderen. Bij het autoruiten tinten moet het percentage licht nog voldoende zijn. Toch is het dus toegestaan om de ruiten tot op bepaalde hoogte te blinderen. Bovendien is dit ook een uitstekend idee, want geblindeerde ruiten hebben een aantal belangrijke voordelen.

Een veiligere auto

De autoruit blinderen om een veiligere auto te creëren? Het klinkt misschien gek, maar toch is het absoluut waar dat een auto veiliger wordt wanneer je de ramen geblindeerd hebt. Als je een folie op de ruiten aanbrengt, voorkomt dit tijdens een ongeluk namelijk dat er glassplinters door de auto vliegen. Of autoruiten tinten met een spray dan minder veilig is? In dit opzicht misschien wel, maar ook auto’s die op deze manier geblindeerd zijn, zijn zeker niet minder veilig dan ‘gewone’ auto’s. Een geblindeerde ruit brengt namelijk geen risico’s met zich mee, zolang je aan de wettelijke eisen voldoet. Bovendien houden geblinde ramen ook meer UV-straling tegen.

De regels

Wil jij je autoruit blinderen, maar twijfel je dankzij de regelgeving in Nederland? Jouw ramen dienen voldoende licht door te laten. Dit kan per raam verschillen, zo dient de voorruit bijvoorbeeld het meeste licht door te laten. Toch hoef je niet bang te zijn dat het ingewikkeld is om de ramen te blinderen. Wie slim is, laat dit namelijk aan een expert over. Een specialist kan gebruik maken van een tintman, om na het blinderen te meten of de auto nog aan de eisen voldoet. Ook de politie maakt tijdens een eventuele controle gebruik van een tintman om na te gaan hoeveel licht de ramen doorlaten. Als jouw ramen met deze apparatuur zijn getest, hoef je voor bekeuringen dus zeker niet te vrezen. Bovendien krijg je bij de meeste garages ook een certificaat mee, waarmee je kunt aantonen welke percentages er met de tintman gemeten zijn.

Waar laat jij je autoruit blinderen?

De autoruit blinderen laat je dus het beste aan een expert over. Verschillende bedrijven maken ook gebruik van verschillende technieken. Het is daarom verstandig om na te gaan welke technieken er zijn en voor welke garage je het beste kunt kiezen. Zo zijn er bedrijven die de ruiten met een spray blinderen, maar er zijn ook bedrijven die dit met een folie doen. Bovendien heb je ook verschillende folies. De kwaliteit van de folie kan veel verschil maken. Dit bepaalt onder andere de levensduur van de folie. Als je voor het juiste bedrijf kiest, kan de folie jaren probleemloos blijven zitten. Als je een goedkope folie op de verkeerde manier aanbrengt, zal je echter al snel teleurgesteld zijn. Wil jij je ramen blinderen in Almere? Dan is het dus verstandig om goed na te gaan bij welk bedrijf je het beste kunt aankloppen. Als jij je vooraf goed in de mogelijkheden verdiept, kun je zeker zijn van een prachtig resultaat. Neem direct contact op met ProAutotint voor informatie het blinderen van de autoruit of over folie voor je autoruit.

Gerelateerde berichten

Populairste scooter modellen in de Nederlandse steden

Vespa Primavera Deze 50cc scooter is een favoriet in Amsterdam. Voor de prijs van 399 pond betaal je niet voor de motorinhoud of het luxe comfort: je...

Lees meer

Over ons

Fan van Renault? Lees dan de teksten op onze site. We informeren je graag over de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ renault25club.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden