Renault 25 club

Het claimen van een whiplash schadevergoeding

Geplaatst op

Wanneer je een whiplash hebt dan is dit zeer traumatisch. Je kunt er jaren last van hebben. Het nare van een whiplash is dat de symptomen soms lang na het auto-ongeluk zich kunnen manifesteren. Gelukkig is er een juridische zin mogelijkheid om de whiplash schadevergoeding te claimen, ook wanneer symptomen van de aandoening zich na 3, 4 of 5 maanden manifesteren. In deze blog nemen we het een en ander over het claimen van de schadevergoeding na aanleiding van whiplash met je door.

Wat is een whiplash?

Wanneer je hard van achter wordt aangereden met een auto, dan kan het zijn dat je hoofd heel snel heen en weer gaat. De beweging die dan gemaakt wordt, lijkt wel op een zweepslag. Dit is ook de reden dat deze vorm van letsel, whiplash schade wordt genoemd. De symptomen van deze aandoening kunnen drie tot zes maanden op zich laten wachten. Vaak is het ook wel direct na de aanrijding zichtbaar. Deze zichtbaarheid is lang niet altijd objectief vast te stellen via foto’s of iets dergelijks. Gelukkig is niet alleen deze medische objectiviteit van belang, maar ook de andere gesprekken met medische experts, psychologen, et cetera. In juridische zin is tot 6 maanden na de aanrijding het mogelijk dat klachten onder een whiplash geschaard worden. Het is dan wel van belang dat de aandoeningen niet al voor de aanrijding manifest waren, deze naar waarheid geuit worden door het slachtoffer en dat er een goede documentatie is. Laat die dan ook goed vastleggen in een dossier. 

Hoe claim ik eenvoudig whiplash schadevergoeding?

Het is niet moeilijk om whiplash schadevergoeding te claimen. Het enige wat je hoeft te doen is je dossier te geven aan een letselschadebureau. Zij gaan dan kijken of je een kans maakt. Wanneer dit zo is, dan nemen ze het voor je op in de procedure, ze doen dit gratis voor je en zorgen ervoor dat je snel je schadevergoeding hebt. De kosten voor de juridische bijstand zitten in de schadeclaim. Wanneer je toch geen schadeclaim zou ontvangen, dan is dit voor het risico van het bureau. Je hebt dus nooit te maken met extra juridische kosten als je een letselschadebureau in de arm neemt. 

Gerelateerde berichten

Populairste scooter modellen in de Nederlandse steden

Vespa Primavera Deze 50cc scooter is een favoriet in Amsterdam. Voor de prijs van 399 pond betaal je niet voor de motorinhoud of het luxe comfort: je...

Lees meer

Over ons

Fan van Renault? Lees dan de teksten op onze site. We informeren je graag over de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ renault25club.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden