Renault 25 club

De voor- en nadelen van private lease

Geplaatst op

Private leasen wordt steeds populairder. Voor een vast bedrag per maand kun je in een nieuwe auto rijden en je hoeft je geen zorgen te maken over bijvoorbeeld verzekeringen en belastingen. Dit klinkt natuurlijk heel interessant, dus het is slim om de afweging te maken tussen een auto kopen of leasen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor private lease van Hiltermann Lease. Er zitten een aantal voor- en nadelen aan private lease. In deze blog zetten we er een aantal voor je op een rijtje.

Voordelen

  • Een van de grote voordelen van private lease is het feit dat je inzicht hebt in je autokosten. Je weet namelijk precies wat je maandelijks moet betalen. Natuurlijk komen hier nog wel de brandstofkosten en eventuele verkeersboetes bij. Maar vaak kun je dit goed inschatten, en heb je dus een vrij nauwkeurig bedrag wat je per maand kwijt bent aan je auto. Onderhoudskosten zijn meestal inbegrepen bij private lease, zo kom je dus niet voor onaangename verrassingen te staan.
  • Bovendien heb je geen spaargeld nodig om een nieuwe auto te kunnen rijden. Je hoeft de auto immers niet zelf aan te schaffen.
  • Ook is het gewoon heel makkelijk om een auto te leasen. Je zit niet met het gedoe van het inruilen, verkopen of kopen van je auto. En je hoeft je geen zorgen te maken over vervelende rekeningen van de garage voor het onderhoud van je auto.
  • Private lease is vriendelijk voor jongeren, senioren en ZZP’ers. Jongeren hebben vaak weinig spaargeld en nog geen no-claimkorting opgebouwd bij hun verzekeringsmaatschappij. Daarom kan private lease een goede optie zijn voor jongeren. Voor senioren kan private lease een goede keuze zijn omdat zij vaak moeilijker geld kunnen lenen voor de aankoop van een auto. Wanneer ZZP’ers kiezen voor private lease, kunnen zij een bepaald bedrag per zakelijk gereden kilometer aftrekken van hun winst.

Nadelen

  • Een van de nadelen van private lease is het feit dat het erg duur is om onder het contract uit te komen. Een ontslag, echtscheiding of onverwachte verhuizing kan iedereen overkomen. En wil je in dit geval je contract verbreken? Dan is dat erg prijzig.
  • Bovendien is private lease niet de voordeligste oplossing om te autorijden. Het is meestal voordeliger om te kiezen voor een tweedehands auto.
  • Rij je heel veel of juist heel weinig? Dan is private lease waarschijnlijk niet de voordeligste oplossing.
  • Heb je al een aantal schadevrije jaren opgebouwd? Deze gaan meestal na 3 jaar zonder eigen auto verloren. En dat is natuurlijk zonde. Bovendien betaal je bij private lease dezelfde premie als bestuurders zonder schadevrije. Ook dit is dus een punt om rekening mee te houden.
  • Tot slot kan een private lease contract gevolgen hebben voor het aanvragen van een hypotheek.

Terug naar het autoblog overzicht.

Gerelateerde berichten

Populairste scooter modellen in de Nederlandse steden

Vespa Primavera Deze 50cc scooter is een favoriet in Amsterdam. Voor de prijs van 399 pond betaal je niet voor de motorinhoud of het luxe comfort: je...

Lees meer

Over ons

Fan van Renault? Lees dan de teksten op onze site. We informeren je graag over de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ renault25club.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden