Renault 25 club

BMW chiptuning: Hoe het werkt in 3 stappen

Geplaatst op

Bij BMW chiptuning worden de prestaties van de motor van jouw BMW verbeterd. Dit wordt gedaan met een eenvoudige software update. Chiptuning is bedoeld voor als jij alles uit jouw BMW wilt halen en jouw rijervaringen wilt verbeteren. Met deze snelle en eenvoudige procedure voelt jouw auto weer als nieuw aan. Hier wordt besproken wat chiptuning van een BMW precies is en hoe dit gedaan wordt in 3 stappen.

Wat is BMW chiptuning?

Een BMW chiptuning is een manier om de motor van jouw auto te optimaliseren. De prestaties van de motor worden namelijk standaard in een fabriek ruim onder het veiligheidsmarge ingesteld. Dit betekent dat de motor van de auto niet optimaal presteert. Bij BMW chiptuning wordt dit marge verkleind zodat de prestaties vergroot worden. Bij een BMW chiptuning wordt er nooit over de veiligheidsgrens heengegaan. Hierdoor is het een veilige techniek. De motor van jouw BMW wordt dan krachtiger en krijgt meer vermogen. Dit betekent dat de auto bijvoorbeeld een hogere snelheid kan bereiken en sneller kan optrekken.

Stap 1: Voorbereiding

BMW chiptuning verloopt bij EQPerformance in 3 stappen. De eerste stap is de voorbereiding. Er wordt ten eerste gekeken welke motor managementsysteem er gebruikt wordt in jouw auto. Daarna wordt er een eerste testrit gedaan. Hiermee wordt de auto gecontroleerd. Ook wordt de huidige staat van de auto bepaald. De optimalisatie kan alleen uitgevoerd worden als de auto veilig verklaard is. Als laatste wordt de software uit het huidige motor managementsysteem gedownload.

Stap 2: Optimalisatie

Bij de tweede stap wordt de chiptuning bij de BMW toegepast. De optimalisatie wordt uitgevoerd op de software die uit het managementsysteem gedownload is. In de software worden de parameters van de auto aangepast. Dit wordt altijd op een veilige manier gedaan. De veiligheidsmarges worden hierbij nooit overschreden. Iedere auto is anders. De optimalisatie kan er dus per auto anders uitzien. Er wordt altijd rekening gehouden met aspecten die van toepassing zijn op jouw situatie. Wanneer de software ingesteld is, wordt deze weer geladen in het systeem van de auto. De geoptimaliseerde software wordt dan toegepast in het systeem van de auto. Wanneer alles geconfigureerd is, zullen de prestaties van de auto meteen verbeterd zijn.

EQ Performance | Performance optimalisatie voor elke auto motor.

Stap 3: Controle

Als de software aangepast en gedownload is, wordt er gecontroleerd of alles goed werkt. Dit wordt gedaan met behulp van nog twee testritten. De eerste testrit wordt gedaan door een werknemer. Er wordt dan gekeken of de chiptuning werkt zoals dit gepland was. Er wordt dus beoordeeld of de optimalisatie volledig doorgevoerd is in de auto. Wanneer er iets niet in orde is, zal dit meteen aangepast worden. Daarna volgt nog een testrit. Deze testrit is samen met jou. Hier kan jij de optimalisatie beoordelen. Wanneer je nog niet tevreden bent, is er hier de mogelijkheid om eventuele aanpassingen te doen. Wanneer jij tevreden bent over de auto is de procedure helemaal klaar. Jij kan dan gaan genieten van de verbeterde prestaties door middel van deze BMW chiptuning!

Gerelateerde berichten

Populairste scooter modellen in de Nederlandse steden

Vespa Primavera Deze 50cc scooter is een favoriet in Amsterdam. Voor de prijs van 399 pond betaal je niet voor de motorinhoud of het luxe comfort: je...

Lees meer

Over ons

Fan van Renault? Lees dan de teksten op onze site. We informeren je graag over de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ renault25club.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden