Renault 25 club

Bijtelling op een shortlease auto: Dit moet je weten

Geplaatst op

Ben jij een ondernemer of werknemer die graag flexibel wil zijn in het gebruik van een auto, zonder vast te zitten aan een langdurig leasecontract? Dan is shortlease wellicht iets voor jou. In dit artikel zullen we ons focussen op de bijtelling op een shortlease auto. Je leest hier alles wat je moet weten over dit onderwerp.

Wat is bijtelling?

Laten we eerst even kort uitleggen wat bijtelling precies is. Wanneer je als werknemer of ondernemer privé gebruik maakt van een leaseauto, wordt dit gezien als een vorm van inkomen. Over dit inkomen betaal je belasting, ook wel bekend als bijtelling. De hoogte van de bijtelling is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de CO2-uitstoot en de cataloguswaarde van de auto.

Bijtelling op shortlease auto’s

Nu we weten wat bijtelling inhoudt, kunnen we ons specifiek richten op de bijtelling op shortlease auto’s. Bij shortlease is de minimale looptijd van een contract doorgaans veel korter dan bij traditionele leasecontracten. Dit biedt voordelen voor ondernemers en werknemers die behoefte hebben aan flexibiliteit. Echter, hoe zit het met de bijtelling?

Regels rondom bijtelling op shortlease auto’s

Het is belangrijk om te weten dat de regels rondom bijtelling op shortlease auto’s hetzelfde zijn als bij reguliere leaseauto’s. Dit betekent dat de hoogte van de bijtelling wordt bepaald door de CO2-uitstoot en cataloguswaarde van de auto. Het kan dus voorkomen dat je bij het shortleasen van een occasion leaseauto alsnog bijtelling moet betalen, afhankelijk van deze factoren.

Flexibiliteit en bijtelling

Hoewel shortlease in eerste instantie gekozen wordt vanwege de flexibiliteit, kan dit ook invloed hebben op de bijtelling. Doordat de looptijd van een shortlease contract korter is, kan ook de bijtelling voor een kortere periode gelden. Dit kan gunstig zijn als je niet het hele jaar door een auto nodig hebt. Het is belangrijk om dit goed af te stemmen met je werkgever of boekhouder, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Zuinige auto kiezen

Een van de meest effectieve manieren om de bijtelling te verminderen, is het kiezen van een zuinige auto. Auto’s met een lagere CO2-uitstoot vallen namelijk in een lagere bijtellingscategorie. Door bewust te kiezen voor een milieuvriendelijke auto, kun je flink besparen op de bijtelling.

Elektrische auto’s en 0% bijtelling

Voor elektrische auto’s gelden er momenteel interessante regelingen wat betreft bijtelling. Tot en met 2021 geldt er namelijk een bijtellingspercentage van 0% voor volledig elektrische auto’s. Dit kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren als je overweegt om een shortlease elektrische auto te rijden.

Gerelateerde berichten

Hoe kiest u de juiste scooterverzekering

Als fervent scootergebruiker wilt u natuurlijk zorgeloos de weg op kunnen gaan. Een goedkope scooterverzekering is daarbij essentieel. Met het grote...

Lees meer

Bola velgenset: een stijlvolle upgrade voor elke auto

Wanneer het aankomt op het personaliseren van je auto, spelen velgen een cruciale rol. Ze zijn niet alleen essentieel voor de veiligheid en...

Lees meer

Over ons

Fan van Renault? Lees dan de teksten op onze site. We informeren je graag over de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ renault25club.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden