Renault 25 club

Auto onderdelen sloop

Geplaatst op

Waarschijnlijk al sinds dat de eerste auto’s gerepareerd moesten worden zijn we op zoek naar auto onderdelen van de sloop. Want onderdelen van de sloop zijn vaak een stuk goedkoper dan een nieuw onderdeel. Heb jij ook onderdelen nodig voor een reparatie en wil je niet de hoofdprijs betalen? Doe dan hetzelfde als al onze opa’s al deden en ga op zoek het onderdeel op de sloop.

Zijn auto onderdelen van de sloop kwalitatief goed genoeg?
Soms vragen mensen zich af of het niet verstandiger is om het onderdeel nieuw aan te schaffen. Sloop onderdelen zijn natuurlijk al gebruikt, en het onderdeel komt uit een auto die niet meer op de openbare weg mag komen. Maar dat de auto niet meer mag rijden of prijstechnisch total loss is, wil niet zeggen dat dan ook alle onderdelen uit die auto stuk zijn. Bovendien worden de onderdelen die geschikt zijn voor hergebruik eerst goed nagekeken. En dat de onderdelen kwalitatief nog in orde zijn blijkt wel uit het feit dat je bij de meeste gecertificeerde sloperijen ook gewoon garantie krijgt op de onderdelen.

Tweedehands onderdelen kopen bij een autosloperij

Je kunt dus zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken over de kwaliteit een auto onderdeel bij de sloop kopen. Dat kun je doen door naar een autosloperij bij jou in de buurt te zoeken. Vaak is er in elke plaats wel een autosloperij. Het voordeel is dat je even naar de auto kunt lopen met het onderdeel en zien of het is wat je zoekt. Maar het kan ook zijn dat je onverrichter zake terug naar huis kunt. De voorraad van een sloperij is namelijk afhankelijk van wat er wordt binnengebracht aan sloopauto’s. En je kunt de pech hebben dat ze het merk en model auto dat jij hebt niet vaak binnenkrijgen, en dus de onderdelen niet op de plank hebben liggen.

Tweedehands onderdelen kopen via het internet

Het makkelijkst is om de onderdelen via het internet te zoeken. Je kunt bij veel autosloperijen online hun voorraad bekijken. De websites bieden meestal overzichtelijke zoekfilters die je helpen om het juiste onderdeel te vinden voor specifieke merken, modellen en bouwjaren. En dat is wel zo handig als je op zoek bent naar specifieke automerken, zoals bepaalde Japanse of Koreaanse auto’s, die niet zo gangbaar zijn. Bovendien kun je vaak de onderdelen bestellen en worden ze bij je thuisbezorgd. En dat is wel zo makkelijk als de sloperij waar ze net dat ene onderdeel hebben aan de andere kant van het land ligt.

Gerelateerde berichten

Populairste scooter modellen in de Nederlandse steden

Vespa Primavera Deze 50cc scooter is een favoriet in Amsterdam. Voor de prijs van 399 pond betaal je niet voor de motorinhoud of het luxe comfort: je...

Lees meer

Over ons

Fan van Renault? Lees dan de teksten op onze site. We informeren je graag over de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ renault25club.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden